Plantarea sorbului - simplu și util

Anterior, cenușa de munte a crescut în aproape fiecare parcelă de uz casnic, dar acum este o raritate să întâlnești cenușa de munte. Din anumite motive, mulți grădinari au abandonat această plantă familiară a noastră, înlocuind-o cu curiozități de peste mări. Între timp, cenușa de munte poate deveni o decorare minunată a site-ului dvs., iar utilizarea fructelor sale vă va întări imunitatea, ceea ce este deosebit de important în timpul exacerbării infecțiilor virale. Și plantarea sorbului nu te va împovăra deloc.
  • Plantați primăvara sau toamna.
  • Plantarea sorbului nu este diferită de plantarea altor copaci. Rețineți că majoritatea soiurilor de cenușă de munte sunt autofertile, prin urmare, pentru a obține o recoltă bună, plantați mai multe soiuri de cenușă de munte simultan, cel puțin 2-3 copaci. Am „cooperat” cu un vecin de pe site, ea a plantat două soiuri diferite, iar eu la mine. Acum suntem vecini cu beneficii reciproce.
  • Pregătiți găuri pentru plantarea răsadurilor, adâncime 0,5 m-1 m, în funcție de sistemul radicular. Distanța dintre răsaduri viguroase ar trebui să fie de 3-4 metri, iar între cele cu creștere redusă - 1,5-2.
  • Adăugați niște humus în gropile de plantare.
  • Rowan se adaptează oricărui sol, dar se înrăutățește pe solul argilos și nisipos.
Cel mai remarcabil lucru despre acest copac sau arbust este lipsa de pretenție, cultivarea nu necesită ceva special și supranatural. Pentru mine, crește de la sine, uneori sap cu ușurință pământul în jurul trunchiului. Când fertilizez alte plante cu o mulleină diluată, se toarnă puțin sub cenușa de munte, dar aceasta nu este de mai mult de 2 ori pe sezon. Primăvara, pot pune azot sub copac.
 
Măcin fructele de cenușă de munte cu miere și toată familia mănâncă acest amestec din toamnă până în vară, consolidându-ne astfel imunitățile.
Categorie:Aterizare | Rowan