Coacăze: plantare și îngrijire pentru gust și beneficiu

Vara, care, în ciuda tuturor calamităților naturale, se apropie necontrolat, miroase a fructe de pădure: zmeură, coacăze, cireșe. Și coacăzul este unul dintre cei mai populari arbuști de fructe de grădină. Pentru mulți grădinari și grădinari, coacăzele, plantarea și îngrijirea sunt destul de simple, sunt o plantă de grădină preferată.

Cel mai bine este să crești acest arbust împărțind tufișul sau straturile. În mod natural, coacăzele, ca orice plantă, îmbătrânesc și necesită reînnoire periodică. Și pentru a actualiza acest locuitor de grădină, materialul de plantare este cel mai bine achiziționat într-o grădiniță.

Cel mai bine este să plantați tufișuri de coacăze în toamnă. Acest lucru ar trebui făcut la sfârșitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie. În acest moment, tufișurile vor fi bine acceptate și vă vor încânta cu verdeață strălucitoare și o recoltă coaptă anul viitor.

Dacă timpul de toamnă este ratat dintr-un anumit motiv, atunci coacăzele pot fi plantate primăvara. Acest lucru trebuie făcut imediat când pământul permite să se facă. Trebuie să fiți la timp înainte ca mugurii de coacăz să se umfle.

Când plantați toamna și primăvara, trebuie respectate mai multe reguli. de exemplu, trebuie să plantați un tufiș de coacăze, astfel încât gulerul rădăcinii să fie îngropat nu mai mult de 5 centimetri. Acest lucru permite tufișului să crească mai gros și mai puternic. Apropo, pentru ca fiecare plantă să aibă suficient spațiu și substanțe nutritive și soare, ar trebui respectată o anumită schemă de plantare. de exemplu, 1,2 x 1,5 metri sau 2,0 x 2,0 metri.

Îngrijirea coacăzelor, ca orice altă plantă infernală, se reduce la plivire, udare, hrănire și protecție împotriva dăunătorilor. de asemenea, este necesar să tăiați ramurile vechi și bolnave, după cum este necesar.

Mult succes și recoltă bună!

Categorie:Creştere | Coacăze
Lera1 avatar

Tăierea ramurilor vechi de coacăze este cea mai dificilă pentru mine, din păcate, de regulă, îmi pare foarte rău pentru arbust și mă uit la o ramură mare, nu sunt întotdeauna sigur că ar trebui tăiată. Pot tăia cu ușurință doar ramurile uscate.