Petunia surfiniya - caracteristici ale creșterii și îngrijirii

În Rusia, este obișnuit să se numească toate petunii ampel surfinia, deși acest nume este folosit în mod eronat pentru toate petunii ampel. Dar așa este la noi. În realitate, doar un singur grup varietal de petunii se numește surfinia.

Dar, din moment ce ne-am obișnuit cu numele de petunia surfiniya, atunci să rămână terminologia.

Există diferențe în îngrijirea și cultivarea surfinilor și a petuniilor obișnuite?

Principala diferență este că lăstarii surfiniei sunt lungi, ca biciul, ceea ce vă permite să decorați balcoane, garduri vii, pereți de foișoare și așa mai departe cu aceste flori.

Este mai bine să alegeți sol nisipos sau sol argilos pentru plantarea de petunii surfinia. Este de dorit ca solul să fie format din următoarele componente: turbă, nisip, frunze și pământ, humus.

Surfinia petunia va înflori mai luxuriantă și mai lungă dacă este plasată în zone bine iluminate. Dacă doriți să crească petunie ampelousă în cutii sau ghivece suspendate, atunci când transplantați răsaduri în containere, acestea sunt plantate strâns.

Petuniile sunt destul de rezistente la temperaturi ridicate și perioade uscate, deși nu vor fi mult afectate de udarea abundentă. Dar este o idee proastă să inundați plantele, deoarece apa stagnantă a petuniilor din surfinia poate să nu tolereze. Înflorirea va fi facilitată prin fertilizarea regulată. Hrăniți plantele cu îngrășăminte minerale cel puțin o dată pe săptămână la udare.

Surfinia petunia are gene lungi, dar nu este necesar să tăiați și cumva să formați plantele. Petuniile ampeluoase pot fi propagate numai prin butași, prin urmare asigurați-vă întotdeauna că petuniile varietale vegetează în cazul în care este nevoie să tăiați butași.