Frunzele de zmeură nu sunt inferioare fructelor de pădure în proprietățile lor de vindecare

 

Zmeura este una dintre cele mai populare și mai iubite fructe de pădure atât pentru cultivarea într-o grădină, cabana de vară, cât și pentru consumul și consumul proaspăt sau pentru crearea diferitelor feluri de mâncare delicioase din fructe de pădure. Mai mult, zmeura este un remediu popular pentru sănătate, care ajută la multe probleme de sănătate. Mulți dintre noi ne limităm doar la o boabe delicioase, parfumate și delicate, ale cărei proprietăți medicinale știu mulți, când atât lăstarii, cât și rădăcinile și frunzele de zmeură au bogate proprietăți medicinale.

Pentru a vă putea sărbători și a vă îmbunătăți sănătatea cu fructe de pădure și frunze de zmeură, astfel încât să puteți face un miracol al recoltării, indiferent de prezența zmeurii pe piață și în magazine, aceasta trebuie „așezată” pe site-ul dvs. Zmeura este o plantă recunoscătoare care nu necesită îngrijire prea atentă și plictisitoare pentru dvs., dar vă va înzestra cu fructele sale aromate și fructe valoroase și frunzele medicinale.

Frunzele de zmeură conțin multă vitamină C, flavonoide, acizi organici, săruri minerale, taninuri și astringente. Frunzele de zmeură sunt utilizate ca antipiretice, imunostimulante, expectorante, vindecătoare ale rănilor și diaforetice.

Decocțiile de frunze de zmeură ajută la rezolvarea problemelor gastro-intestinale, a răcelii și a intoxicației corpului. Ceaiurile din frunze de zmeură pot ajuta la rezolvarea deficiențelor de vitamine, precum și a acneei.

Se recomandă utilizarea decocturilor din frunze de zmeură:

  • în interior cu bronșită, tuse, răceli, diaree, probleme cu tractul gastro-intestinal;
  • sub formă de clătire cu conjunctivită și durere în gât;
  • cu hemoroizi și vânătăi sub formă de loțiuni;
  • ca o clătire care va spori creșterea părului și va ajuta la întărirea acestuia.

Frunzele proaspete de zmeură pot fi folosite pentru a stimula vindecarea rănilor, iar măștile pentru frunze de zmeură sunt folosite pentru a ucide acneea.

Nu puteți bea un decoct de frunze de zmeură pentru femei înainte de a 34-a săptămână de sarcină, datorită faptului că are un efect stimulator care poate provoca un ton puternic al uterului, iar acesta reprezintă un risc serios pentru cursul normal al sarcinii .

Avatar utilizator Wika

Din frunzele de zmeură se prepară o băutură delicioasă. Poate fi băut de unul singur sau puteți adăuga puțin la ceaiul negru obișnuit. Pentru cel mai bun gust, bunica mea nu doar usucă aceste frunze, ci le pregătește în cuptor.

Avatar Krons

Usc frunzele tinere de zmeură în fiecare an și adaug la prepararea ceaiului. Îi conferă o aromă și un gust deosebit. Recent, am citit o carte de artă despre taiga și locuitorii satului taiga. Așa că au uscat rădăcinile de zmeură, nu frunzele, și au preparat ceai aromat și delicios. Cine a încercat ceaiul din rădăcină de zmeură? Împărtășiți-vă impresiile.