Măr Delectează-te în grădina ta

În ultimii ani, a apărut tendința de a dota căsuțele de vară cu plantații de grădină: pomi fructiferi, arbuști cu fructe și flori. Și pentru suflet, puteți pune deoparte o mică zonă pentru paturi de legume.

Deci, pomii fructiferi ... Meri, pere, cireși și cireși sunt la cea mai mare cerere, urmate de piersici, caise, gutui și multe altele. Fiecare tip are propriile sale avantaje și dezavantaje. Înclinându-se spre una dintre ele, precum și spre climatul local, grădinarul decide ce cultură să planteze.

Dintre toți pomii fructiferi enumerați, merii joacă un rol important - fructele lor conțin o mare varietate de substanțe utile organismului. Un măr poate înlocui cu ușurință alte câteva alimente în ceea ce privește prezența vitaminelor.

Articolul meu este dedicat unui soi excelent de mere - mărul Uslada, care are un gust neobișnuit de dulce-acrișor cu o nuanță de zmeură.

Principalele avantaje ale acestui soi sunt rezistența ridicată la iarnă, coacerea rapidă și timpurie, o combinație de frumusețe, bun gust și un complex de vitamine și minerale, precum și capacitatea de a-și menține prospețimea mult timp după recoltare.

Dintre neajunsuri, se remarcă doar denivelarea fructelor, care se datorează îngroșării puternice a copacului. Cu toate acestea, cu o îngrijire adecvată și tunsori regulate, acest dezavantaj poate fi ușor eliminat.

Mărul Uslada aparține soiului de maturare timpurie, se coace la începutul toamnei. Copacii sunt de dimensiuni medii, cu o coroană densă rotunjită. Pentru aterizare, este necesar să alegeți lumină, dar în același timp, locuri care sunt închise de vânt. Înainte de debutul iernii, se recomandă adăpostirea trunchiului și a ramurilor inferioare de șoareci și iepuri.