Cultivarea salviei

Înțelepciunea în creștere este ușoară. Salvie este un tufiș peren cu o tulpină erectă de până la 60 de centimetri înălțime. Salvie are frunze eliptice înguste, opuse, ascuțite. Partea de sol a plantei este acoperită cu pubescență gri tomentoasă. Florile de salvie sunt mici, albastru-violet, situate în inflorescențe terminale în formă de vârf. Salvie înflorește în iunie sau iulie.

Salvie este cultivată în zone cu un strat arabil adânc și pregătire specială a solului. Anterior, în toamnă, este necesar să se aplice gunoi de grajd și îngrășăminte fosfor-potasiu. Și în primăvară, se adaugă îngrășăminte cu azot, site-ul trebuie slăbit. În aprilie, semințele sunt semănate pentru a obține răsaduri. Răsadurile sunt plantate la vârsta de 30-40 de zile în faza cu 5 frunze. După transplant, prima lună, plantele trebuie udate bine, culoarul este slăbit, iar buruienile sunt distruse. În toamnă, trebuie să aplicați îngrășăminte fosfor-potasiu.

Planta de salvie este rezistentă la îngheț și secetă, nu este solicitantă pentru factorii externi atunci când crește. Germinarea semințelor se efectuează la o temperatură de aproximativ 10 grade în 2-3 săptămâni. Răsadurile sunt foarte sensibile. Dezvoltarea lor inițială este lentă. Temperatura ideală pentru dezvoltare este considerată a fi de 20-30 de grade.

Frunzele de salvie sunt recoltate în primul an, acest lucru se face chiar la începutul înfloririi. Lăstarii sunt tăiați la o distanță de 15-20 de centimetri de sol, apoi plantele trebuie hrănite și udate cu o rată de 7-10 litri pe metru pătrat.

Salvia medicinală poate fi cultivată, de asemenea, într-o oală pe pervazul ferestrei, iar iarba salvie este acoperită cu folie, o cutie inversată, pământ, paie și zăpadă.

Categorie:Creştere | Salvie