Când să plantați crocuri în pământ și când să plantați într-o oală de acasă

Crocusurile sunt plante bulbace perene cu flori galbene calde, violete reci sau albastre, sau chiar albe. Primăvara înfloresc mai devreme decât alte flori, iar mai târziu toamna. În primul caz, acestea sunt flori de primăvară, iar în al doilea, crocuri cu flori de toamnă. De obicei, cresc și înfloresc în aer liber, cu toate acestea, prin forțare, puteți face aceste plante să înflorească în casă atunci când proprietarul lor le dorește.

Va fi important pentru orice florar să știe când să planteze crocuri. Deci, pentru plantarea de crocuri cu înflorire de primăvară, cel mai potrivit moment este de la sfârșitul lunii august până în septembrie, în timp ce pentru crocuri cu flori de toamnă este vară, dar în niciun caz mai târziu de august. Mai mult decât atât, nu este nevoie de săparea anuală a bulbilor de crocus. Este suficient să efectuați această procedură o dată cu un interval de cinci ani.

Să ne oprim puțin mai mult când să plantăm crocuri, dacă există dorința de a admira florile lor acasă, și nu în grădină, de exemplu, la începutul lunii ianuarie. Crocusii vor avea timp să înflorească până atunci, dacă sunt plantați spre sfârșitul lunii septembrie. Dacă doriți să obțineți același lucru la mijlocul lunii decembrie, atunci trebuie să începeți la începutul lunii septembrie. Sau, în general, puteți planta crocuri pe loturi pe parcursul lunilor septembrie, octombrie și mijlocul lunii noiembrie.

Chiar și terenurile obișnuite diluate cu o cantitate semnificativă de nisip sunt potrivite pentru plantarea lor. Cormii sunt plantați în grupuri de 5 până la 20 de bucăți și așezați în ghivece sau boluri. Trebuie remarcat faptul că pentru forțare se folosesc crocuri cu înflorire de primăvară.

Înainte de a înflori într-un moment neobișnuit, trec printr-o perioadă de răcire care durează aproximativ 2,5 luni și procesul de forțare în sine, care durează aproximativ 2-3 săptămâni, la temperaturi de 15-17 grade. Pe baza acestui lucru, puteți calcula și când ar trebui să fie plantați crocuri pentru a vă încânta ochii cu florile lor delicate la un moment dat sau altul.

Deși data exactă poate fi greșită. În acest sens, puncte precum:
  • soi de crocus;
  • dimensiunea bulbilor (cu cât sunt mai mari, cu atât crocusul înflorește mai repede);
  • iluminat, temperatura aerului.
 
Avatar utilizator yana21

Mulțumesc! Am citit o mulțime de lucruri utile pentru mine, doar că acum mă gândeam acum să iau transplantul ... Sau mai aștept încă o lună?