Cum să semeni ardeiul corect?

Cum să semeni ardeiul corect? Această întrebare este adresată de mulți grădinari și grădinari. Ardeiul este o cultură foarte termofilă, în acest sens, este cultivat de mulți grădinari în sere vitrate și filmate. Pentru a obține fructe cu valoare maximă în ceea ce privește nutrienții și greutatea, grădinarii trebuie să respecte toate caracteristicile tehnologiei agricole ale acestei plante.

Cum să semeni ardeiul corect, astfel încât să crească frumos și productiv? Semințele trebuie testate pentru germinare înainte de plantare. 10 semințe sunt scufundate într-o pungă de tifon în apă caldă pentru o zi, apoi sunt plasate într-un loc cald de aproximativ 30 de grade. În a cincea zi, 5 sau mai multe semințe ar trebui să clocească.

Înainte de plantare, semințele trebuie plasate într-o soluție puternică de permanganat de potasiu timp de o jumătate de oră. Apoi semințele sunt spălate și îmbibate într-o soluție nutritivă pentru o zi. Puteți folosi cenușă diluată în apă caldă. Acest lucru va accelera germinarea semințelor și coacerea fructelor ardeiului.

Semințele sunt întinse pe o cârpă umedă pentru germinare. Semințele eclozionate sunt semănate în cutii sau ghivece. Semănatul nu merită amânat. Adâncimea de însămânțare este de 1,5 centimetri, iar distanța dintre semințe este de 2 centimetri. Cutiile sunt așezate într-un loc cald, solul trebuie umezit periodic cu o sticlă de pulverizare.

Când apar primele lăstari, cutiile sunt transferate într-un loc însorit, cu o temperatură de până la 16 grade. Răsadurile pot fi completate cu lămpi fluorescente. Este necesară iluminarea suplimentară înainte de a culege răsadurile. Plantele sunt udate cu apă caldă o dată pe săptămână dimineața. Umezeala excesivă dăunează ardeilor, deoarece pot fi afectați de piciorul negru.

Categorie:Creştere | Piper