Cum se plantează în mod corespunzător un tubercul de begonie

Begonia este una dintre cele mai accesibile, drăguțe și nu foarte exigente plante cu flori care pot fi cultivate atât în ​​interior, cât și în grădină.

Dar uneori, chiar și cu plante simple, pot apărea dificultăți. De exemplu, datorită plantării necorespunzătoare, îngrijirii necorespunzătoare, necunoașterii principalelor boli și dăunători, multe plante pot muri. Prin urmare, întotdeauna înainte de plantarea unei plante, trebuie să studiați caracteristicile acesteia.

Dacă vorbim în mod specific despre begonia, atunci apar adesea dificultăți cu plantarea corectă a tuberculilor săi.

Cum se plantează în mod corespunzător un tubercul de begonie

  1. În momentul cumpărării, nu luați primii tuberculi pe care îi vedeți. Acordați preferință celor dintre aceștia cu un diametru de cel puțin 3 cm. Tuberculii trebuie să fie densi, netezi pe partea de sus, bine curățați de sol, astfel încât să puteți vedea suprafața lor pentru leziuni.
  2. Tuberculii Begonia pot fi tăiați în bucăți mai mici, care sunt plantate separat. Uită-te la vârful tuberculilor unde mugurii de creștere sunt vizibili și se împart. Tratați tăieturile de pe noduli cu cărbune zdrobit de la posibila descompunere.
  3. Îndepărtați rădăcinile uscate și moarte din tuberculi înainte de plantare. Pentru a exclude o infecție fungică, puteți pre-înmuia tuberculii timp de 30 de minute într-o soluție de permanganat de potasiu sau medicamentul „Maxim”.
  4. Cum se plantează în mod corespunzător un tubercul de begonie în pământ? Pentru begonii sunt preferate solurile libere și nutritive. Acum puteți cumpăra substrat gata preparat pentru begonii în orice magazin.
  5. Asigurați-vă că turnați drenajul pe fundul oalei, apoi sol. Așezați tuberculul într-o gaură mică, nu acoperiți partea superioară cu pământ, ci lăsați-l așa cum este. Apoi udă solul din jurul tuberculului. Cu o îngrijire adecvată, mugurii apar foarte repede.
Avatar Foxi

E foarte simplu. Principalul lucru este să alegi tuberculii potriviți. Și de curând au vrut să-mi vândă tuberculi begonii, dar toți erau în pământ .. Nu m-a deranjat degeaba ..

Plantez begonii în ghivece de mulți ani, dar la început cultiv tuberculi acasă, în ghivece de turbă. Îi trimit la dacha în luna mai și îi transplant în vaze. Ghivecele de flori sunt foarte mari și pun polistiren în partea de jos pentru a le menține calde și mult mai puțin pământ, iar când vor crește, le mulc cu iarbă. Frumusețe și nimic altceva! În prezent nu cumpără. Împart tuberculii în mai multe părți.Am 30 de ei.