Cireș de pasăre

Principala caracteristică a cireșului de pasăre, de la alte plante fructifere de piatră, este rezistența mare la îngheț. Dacă decideți să puneți o grădină și sunteți nou în această afacere, atunci cireșul de pasăre comun este ceea ce aveți nevoie.

Acest tip de plantă nu este foarte solicitant. Crește pe aproape orice sol, cu excepția solului mlăștinos. Dacă ați cumpărat răsaduri și ați decis să le plantați, trebuie să cunoașteți câteva caracteristici.

Cireșul de pasăre este o plantă înaltă, cu o coroană densă. Prin urmare, în timp util va oferi o umbră decentă. Alege un loc unde nu te va deranja umbra. Plantarea răsadurilor trebuie făcută cu cel puțin 4 metri mai târziu.

Debarcarea se face cel mai bine toamna. Groapa de aterizare trebuie să fie la 0,5 metri fiecare de toate secțiunile. Toate frunzele trebuie îndepărtate după plantare.

Îngrijirea suplimentară pentru această plantă este similară cu orice fruct de piatră. Tunderea trebuie făcută la începutul primăverii. În primul an de tăiere, trebuie lăsate doar 3 ramuri, care sunt distanțate uniform la un unghi de 50 de grade. Anul următor, liderul și aceste trei ramuri sunt tăiate cu 50 cm (în funcție de creștere) și se formează și alte 3 ramuri. În anul următor, procedura se repetă.

Ca urmare, aveți o coroană frumoasă a copacului. În plus față de tăiere, este necesar să udăm această plantă și să nu săpăm adânc și să plivim. Cireșul de pasăre poate fi hrănit cu diferite tipuri de îngrășăminte; atât îngrășăminte minerale, cât și îngrășăminte organice sunt potrivite pentru aceasta.

Cireșul de pasăre dă fructe din iunie până în august, în funcție de varietatea și locația plantei. Cel mai adesea, compoturile sunt gătite din fructe, care au gust similar și compotele din cireșe. Noroc cu cultivarea ta și o recoltă bună.

Categorie:Grădină