Ardei în creștere în câmp deschis

Ardeiul gras aparține familiei umbrelor de noapte. Tehnologia sa agricolă nu este mult diferită de cea a roșiilor, dar trebuie să țineți cont de unele dintre nuanțele inerente acestei plante. Tolerează curenții de aer și schimbările de temperatură foarte slab, astfel încât pe banda din mijloc sunt cultivate de obicei în sere. Cultivarea piperului în câmp deschis are sens numai dacă alegeți soiuri de maturare timpurie. Productivitatea în acest caz depinde în mare măsură de alegerea locației. Ar trebui să fie însorit și ferit de vânt, cum ar fi un gard viu, perete de seră sau culturi mai înalte.

Ardeiului nu-i plac solurile argiloase, acide și alcaline. Nu poate fi plantat după cartofi și roșii, deoarece au boli comune și dăunători. Solul este pregătit toamna, adăugându-i compost și superfosfat sau primăvara, dezgropându-l cu humus și cenușă. Răsadurile ar trebui să fie plantate după ce riscul de îngheț de primăvară a dispărut. După cum știți, ardeii nu tolerează foarte bine un transplant și pot suferi mult timp după acesta, așa că trebuie să încercați să nu deteriorați sistemul rădăcină. Aterizați pe vreme înnorată sau cel puțin seara.

Câteva săptămâni după plantare, în timpul înfloririi și al fructării, hrăniți planta cu îngrășăminte minerale sau organice. Nu lăsați solul să se usuce și el. Când creșteți piper în câmp deschis, după fiecare udare sau ploaie, solul trebuie slăbit, astfel încât să nu se formeze o crustă. Pentru a crește fructificarea, ardeii se recoltează cel mai bine într-o stare de maturitate tehnică. Se coc bine în interior, similar roșiilor.

Categorie:Legume | Ardei dulce
Avatar Lyubov Moroz

În acest sezon am descoperit o varietate de ardei - omonimul meu - „Lyuba”. Deliciul meu nu cunoștea limite, soiul este excelent, fructuos, foarte aromat și dulce. Nu foarte capricios pentru sol, dar iubește hrănirea. Semănat pe răsaduri și apoi - în teren deschis. Cu siguranță voi profita de sfaturile autorului, sper că sezonul viitor recolta va încânta și ele și recomand „Lyuba” tuturor iubitorilor de ardei.