Zmeură în creștere

Se cunoaște că zmeura conține mulți nutrienți benefici. Zmeura de grădină, împreună cu zmeura de pădure, au proprietăți curative. Boabele conservate sau proaspăt culese sunt folosite în timpul răcelii ca agent antipiretic. Zmeura se ia cu hipertensiune arterială, în timpul anemiei, cu diferite boli ale stomacului.

Zmeura se plantează toamna și primăvara. Pentru plantare, trebuie să pregătiți un teren de 1 mp. m. Se aplică de obicei între 10 și 20 kg de compost sau îngrășăminte sau 20 g de sare de potasiu sau 35 g de superfosfat. Cenușa de lemn este considerată un îngrășământ bun pentru zmeură. De asemenea, este necesar să dezgropați solul pe site la o adâncime de 20 până la 25 cm. Este important să se recomande cultivarea zmeurii în zone separate, pentru a nu amesteca soiurile.

Pentru a obține o polenizare excelentă într-o zonă, puteți planta maximum 3 soiuri de zmeură. Debarcarea se efectuează în tranșee comune sau gropi individuale. Adâncimea trebuie să fie aceeași cu cea din grădiniță sau cu câțiva cm mai adâncă.

După plantare, tufișurile sunt de obicei mulci și udate. Apoi tăiați la 20-30 cm sau chiar tăiați la nivelul solului.

De asemenea, cultivarea zmeurii include un sistem de hrănire (15 g îngrășăminte potasice sau 20-30 g superfosfat).

Zmeura este folosită în scopuri medicinale (ceai, bulion etc.). Face o dulceață minunată. Proaspăt, este, de asemenea, foarte popular.

Astăzi zmeura este folosită pe scară largă ca principală componentă a desertului la comercianții cu amănuntul populari.

Categorie:Creştere | Zmeură
Avatar utilizator Wika

Pentru ca zmeura să nu crească și să aducă o recoltă bună, este imperativ să aveți grijă de ea. Trebuie doar să-l rulați puțin și se transformă într-un desiș gros cu fructe de pădure mici.

Avatar utilizator Natalia Petrova

Iată câteva răsaduri bune http://www.abekker.kz/sazhentsy-malina-gigant-krasnaya-remontantnaya, mi-am comandat, chiar am reușit să recoltez prima recoltă.

Lera1 avatar

De obicei, nu există griji și probleme cu zmeură, există o mulțime de proprietăți utile în ea. Ce soiuri de zmeură pot fi atribuite celor mai capricioși și ușor de polenizat? Pentru un începător, acest lucru este important.