Păpușă comună

Pe teritoriul Rusiei, o astfel de plantă de buruieni precum cocoșul comun este răspândită. De obicei crește pe soluri necultivate unde se plantează culturi de primăvară și iarnă.

La fel ca orice buruiană, cocoșul comun prinde rădăcini bine, în timp ce poate rezista iernilor reci. Începe să crească la începutul lunii mai, la o temperatură a solului de 4 grade. Al doilea sezon de creștere este observat spre sfârșitul lunii august. Planta înflorește la mijlocul verii.

Începând cu sfârșitul lunii iulie, cocoșul coace fructele în formă de capsulă, în care există multe semințe maro închis.

Planta în sine are o tulpină dreaptă, păroasă, cu mai multe ramuri. Înălțimea unei buruieni adulte poate ajunge la 90 de centimetri. Pe tulpină sunt frunze pețiolate și sesile de formă liniară sau liniar-lanceolată. Florile cocoșului comun pot fi roz sau albe.

Buruienile se propagă în găuri, care pătrund în sol și își păstrează viabilitatea timp de 10 ani, aruncând cereale și alte culturi.

În ciuda faptului că această plantă este o buruiană, este folosită atât în ​​gătit, cât și în medicina populară.

Semințele cocoloșului comun au un efect expectorant, antihelmintic, diuretic și hemostatic. Infuziile de frunze au în plus efecte analgezice și hipnotice. Rădăcinile plantei sub formă de infuzie ajută la boli de piele și hemoroizi.

În ciuda unui spectru atât de larg de acțiune, planta este otrăvitoare în cantități excesive, prin urmare, este necesar să o folosiți cu mare grijă în scopul tratamentului.