Semințele de floarea soarelui au nevoie de pregătire preliminară pentru plantare

Una dintre cele mai atractive plante de grădină în aparență poate fi numită pe bună dreptate floarea-soarelui. Nu este doar frumos, ci și util, deoarece semințele de floarea soarelui au o serie de proprietăți utile care sunt utilizate chiar și în medicina populară sau cosmetologie.

Cultivarea floarea-soarelui este suficient de ușoară - aruncați doar câteva semințe în sol și așteptați să germineze. Dar pentru cea mai bună germinare, mulți grădinari sunt interesați de întrebarea - o sămânță de floarea soarelui are nevoie de pregătire preliminară pentru plantare?

Depinde de soiurile de semințe. Pentru germinarea normală, este adesea suficient doar să sortăm sămânța. Pentru aceasta, sunt selectate semințe mari de floarea-soarelui întregi și plantate în sol. Uneori sunt înmuiate timp de 14 zile într-o soluție slabă de permanganat de potasiu, care le oferă un fel de protecție împotriva dăunătorilor și, de asemenea, le accelerează lăstarii.

Este necesar să semeneți floarea-soarelui devreme, dar când pământul este deja bine încălzit, floarea-soarelui se ridică mult timp. Pământul ar trebui să se încălzească la + 8-10 grade la o adâncime de 8 cm, în timp ce temperatura aerului ar trebui să fie de cel puțin + 15 grade. Semințele semănate devreme sunt întărite mai repede în solul rece noaptea, ceea ce înseamnă că sunt mai rezistente la temperaturi extreme în timpul verii. Cea mai optimă perioadă de plantare a semințelor de floarea-soarelui este considerată a fi a 15-a zi după aratul terenului. Se recomandă acoperirea semințelor care nu au încolțit în grădinile de legume, astfel încât să nu fie găsite de păsările care observă hrană „potențială” de la înălțime.