Cum să crești o pară

Cultivarea unei pere nu este de fapt la fel de ușoară ca cultivarea unui măr, de exemplu, deoarece este mai termofilă. Dar, pe de altă parte, este mai durabil decât un măr și începe să rodească timp de 5 ani.

Alegerea unui loc pentru plantarea perelor

Ar trebui să fie un loc uniform, uscat, bine luminat, unde apa subterană înaltă nu trece, altfel va îngheța ușor. Solul trebuie să fie hrănitor și fertil - acest lucru este de la sine înțeles.
Situl de plantare a perei trebuie să fie permanent, este extrem de nedorit să-l transplantăm, mai ales după vârsta de trei ani.
Mai multe soiuri de pere trebuie să fie plantate pentru a asigura o bună polenizare.

Pregătirea unei gropi pentru plantarea perelor

Gaura trebuie să fie adâncă - cel puțin un metru, diametrul - cel puțin 80 cm.
Adăugați în groapă o găleată de nisip, două găleți de humus, un pahar de superfosfat și 3 linguri de sulfat de potasiu. Toate acestea ar trebui amestecate de pe pământul care a fost obținut la săparea unei găuri pentru o pere.
De asemenea, este necesar să turnați în groapă un pahar de var diluat cu 10 litri de apă.
Se toarnă încă două găleți de apă în gaură și se lasă o săptămână. După un astfel de timp puteți începe să plantați pere.

Ar trebui să aveți grijă de o pere în același mod ca și pentru alți pomi fructiferi - udați-o, protejați-o de dăunători și boli, fertilizați și, desigur, iubiți.

Formarea coroanei la pere are loc de obicei independent, nu necesită tăiere specială. Dar primăvara, ramurile înghețate sau uscate ar trebui îndepărtate.

Cu o îngrijire adecvată, para se va încânta cu o recoltă bună în fiecare an, începând cu 5 ani de la plantare.

Categorie:Grădină | Pară

Mereu am visat să cultiv o pere pe site, pentru că este un fruct foarte sănătos. Acum știu cum să o fac bine

Avatar Lera1

Am cumpărat special genul de pere de care aveam nevoie la bazar și apoi l-am plantat în dacha mea, totul a funcționat, a crescut o pere excelentă, în curând va începe să dea roade și să ne încânte familia.

Natali111 avatar

O pere este adesea predispusă la boli: crustă, lichen, putregaiul fructelor - trebuie să monitorizați cu atenție starea frunzelor. Și totuși, într-adevăr, o pere trebuie îngrijită mai atent decât un măr, de exemplu, în timpul iernii este mai bine să se izoleze și să se fertilizeze începând cu al doilea an.