Soi de struguri Laura

Sezonul strugurilor este de obicei considerat a fi sfârșitul lunii august - începutul lunii septembrie. În acest moment, de regulă, majoritatea tufișurilor acestei minunate fructe de padure se coc și piețele sunt umplute cu o mare varietate de struguri. Desigur, mulți oameni doresc să se bucure de această boabe gustoase și sănătoase mult mai devreme, astfel încât soiurile de struguri cu coacere timpurie sunt deosebit de apreciate. Unul dintre cele mai populare soiuri timpurii este strugurele Laura, care este un excelent reprezentant al strugurilor albi de masă.

Acest soi a fost crescut în Ucraina la Institutul V.E. Tairov din Odessa. Soiul de struguri Laura a fost obținut prin încrucișarea soiurilor precum Hamburg Muscat și Muscat de Saint-Valier, Husayne și Queen Tairovskaya. Soiul de struguri Laura este, de asemenea, cunoscut sub numele Flora, sub care a fost înregistrat în Registrul de stat al soiurilor de struguri din Ucraina, deși numele Laura este mai bine cunoscut printre oameni.

Strugurii Laura sunt soiuri de coacere foarte timpurie. De regulă, tufișurile acestei specii dau fructe coapte în termen de 110-115 zile de la apariția primelor lăstari pe ele.

Soiul de struguri Laura are un randament bun, iar fructivitatea lăstarilor acestui soi, în condiții favorabile, este de aproximativ 80%. Mai mult, boabele acestui soi sunt foarte mari și, de regulă, au aproximativ 3 cm lungime, iar ciorchinii de struguri Laura pot cântări până la 2 kg.

Astfel, soiul de struguri Laura a câștigat un număr imens de admiratori nu numai datorită maturării timpurii, ci și datorită randamentului ridicat, precum și gustului excelent.
 

Categorie:Grădină | Struguri
Avatar Izza

Varietate delicioasă. Strugurii sunt suculenți, pielea este puțin groasă, dar randamentul este excelent!