Euphorbia este cea mai frumoasă - un mult așteptat oaspete de Crăciun

Cea mai frumoasă Euphorbia (alias Poinsettia, alias Steaua de Crăciun, alias Euphorbia) este destul de potrivită pentru o florărie începătoare și diversifică paturile de flori ale unui specialist cu experiență.

Țara natală a acestei plante este tropicul mexican, ceea ce explică dragostea sa pentru căldură, umiditate și iluminare puternică. Poinsettia a fost cultivată inițial ca arbust în aer liber. Dar crescătorii, înarmați cu cunoștințe și substanțe chimice, au redus dimensiunea acestor tufișuri la 35-45 cm, ceea ce a făcut posibilă cultivarea lor acasă.

Cea mai frumoasă euforbie s-a îndrăgostit de culorile sale originale. Frunzele principale sunt verzi saturate, iar bracteele (ceea ce este considerat greșit a fi flori) au o varietate de culori strălucitoare: roșu, alb, roz, dar cu siguranță strălucitor.

Cum să faci cea mai frumoasă euforbie să înflorească din nou și din nou?

  1. După ce planta a terminat de înflorit, de obicei în februarie, udarea este redusă. După căderea frunzelor, tulpinile sunt tăiate, rămânând la 10 centimetri de sol.Oala este ascunsă într-un loc întunecat și răcoros, aproape fără udare în întreaga perioadă latentă.
  2. În aprilie-mai, este expus la un loc însorit, udarea este reluată, transplantată într-o oală mai mare și așteptând lăstari.
  3. Iluminatul a ieșit în evidență de la sfârșitul lunii septembrie. La începutul serii, floarea este acoperită cu un capac negru (pungă neagră, de exemplu) timp de până la 14 ore. Această perioadă durează 8 săptămâni, iar apoi îngrijirea este normală.

Până sărbătorile de Crăciun, sub rezerva tuturor cerințelor de îngrijire, cea mai frumoasă euforbie va înflori din nou. Principalul lucru este să-i oferi o odihnă deplin meritată, pentru a-i asigura o perioadă de odihnă.