Arbust ornamental mic - migdale de stepă

De regulă, cu cât sunt mai multe plante ornamentale utile în grădină, cu atât mai puțină bătaie de cap în timp ce le îngrijești. Este important să nu existe loc pentru buruieni. Desigur, acesta este cazul când astfel de plante nu au probleme, cum ar fi migdalele de stepă sau leguminoasele. Este rezistent la secetă, rezistent la iarnă, nesolicitat pentru calitatea solului, tolerează fumul destul de bine, precum și forfecarea și este capabil să producă multe fraze de rădăcină.

În zilele noastre este imposibil să ne imaginăm o grădină sau un conac fără arbuști decorativi. Una dintre primele care au început să înflorească în primăvară este migdale de stepă. Acesta din urmă crește bine în zona de mijloc a Federației Ruse până la Sankt Petersburg, pe teritoriul căruia roade bine și înflorește abundent. De asemenea, acest tip de plantă se găsește în Siberia, și anume partea sa de pădure-stepă. În general, în natură, migdalele de stepă pot fi văzute în Siberia de Vest, Asia Centrală, Crimeea, partea europeană a zonei silvice de stepă din Rusia și Caucaz.

Planta leguminoasă este un arbust înalt de 1,5 m. În procesul de creștere, se transformă într-un tufiș cu o coroană sferică mare. O caracteristică unică a acestei plante este că florile roz strălucitoare cu un diametru de 2,5 cm înfloresc simultan cu frunze și în același timp formează un decor atractiv. Înflorirea continuă la jumătatea lunii mai pentru un timp relativ scurt: de la șapte la zece zile.

Când frunzele zboară, în toamnă, fructele drupe rămân pe ramuri, care sunt bile cu o suprafață pufoasă.