Propagarea corectă a violetelor de către o frunză

Dacă sunteți interesat de propagarea violetelor de o frunză, atunci pentru aceasta trebuie să cunoașteți unele dintre nuanțe. Acest lucru se face cel mai bine primăvara și vara, deoarece în această perioadă rădăcinile accidentale se formează mai repede, iar violetele din interior devin mai puternice.

Atunci când efectuați butași de violete, este necesar să alegeți frunze numai din flori sănătoase, cu o dimensiune medie. Dacă planta este tânără (are puțin peste un an), atunci frunzele inferioare sunt tăiate. Dacă floarea este deja destul de adultă, atunci asigurați-vă că frunza nu este uscată și galbenă.

Cum se reproduc violetele?

În plus, reproducerea violetelor se efectuează după cum urmează - frunza este tăiată cu grijă fără a răni pețiolul. Apoi, la o distanță de 3 cm de frunză, se face o incizie oblică la un unghi de 45 de grade cu o lamă ascuțită. Acum să vorbim despre înrădăcinarea violetelor. Cultivatorii cu experiență preferă adesea înrădăcinarea frunzelor în apă, astfel încât să puteți urmări creșterea treptată a rădăcinilor.

În ceea ce privește apa, aceasta trebuie să fie moale și curată. Cel mai bine este dacă este distilat. Dacă luați apă de la robinet, atunci pețiolul din el poate începe să putrezească datorită rigidității sale ridicate. Prin urmare, această opțiune ar trebui exclusă imediat din considerare.

Majoritatea oamenilor folosesc apa care se formează atunci când frigiderul este dezghețat. Apa topită este foarte moale, dar trebuie filtrată prin vată și apoi fiartă. De asemenea, apa de ploaie nu este cea mai bună opțiune, deoarece poate conține compuși industriali nocivi pentru plante.
 

Lera1 avatar

Practic, ne-am înmulțit violetele, când mama a adus o frunză de la un prieten, rudă sau cunoștință. Principalul lucru este să aștepți și totul va funcționa, uneori crezi că rădăcinile nu trebuie văzute.