O îngrijire atât de simplă pentru o violetă

Îngrijirea unui violet este cheia dezvoltării cu succes a unui animal de companie verde. Această plantă este relativ nepretențioasă, dar trebuie respectate anumite reguli atunci când o păstrați, iar apoi violeta vă va încânta cu frunze verzi sănătoase și flori strălucitoare pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Îngrijirea violetului începe cu alegerea locației florii. Aici ar trebui să fii ghidat, în general, de un singur criteriu: o cantitate mare de lumină în absența razelor solare directe, mai ales când vine vorba de soarele arzător de la amiază. Cel mai bine este să așezați oala pe fereastra de nord. Dacă nu există un loc potrivit pentru violet și este situat pe fereastra de sud, este imperativ să atârnați perdele groase pe ea. O altă condiție importantă este dimensiunea corectă a oalei. O cantitate foarte mică de sol este suficientă pentru această plantă (în plus, violetele mici și grațioase nu se uită deloc în recipiente mari), deci poate fi plantată într-o oală de plastic, a cărei înălțime este de 10 și diametrul de 10- 15 centimetri. Principalul lucru este că există un drenaj bun în recipient: acesta poate fi umplut cu lut expandat până la jumătate și o bucată de cărbune și sol obișnuit de grădină poate fi așezat deasupra.

De asemenea, este foarte important să udați planta în mod corespunzător. Apa trebuie turnată de jos, astfel încât să nu cadă pe frunze, altfel vor începe să putrezească. Puteți utiliza, de asemenea, așa-numita udare de scurgere: turnați apă preîncălzită într-un castron mic și așezați oala în ea, astfel încât apa să ajungă la marginile sale. Puteți scoate violeta când solul vegetal devine umed.

Rubricatie:Creştere | violet