Soiuri de mere

Mărul este probabil cel mai frecvent fruct pe masa noastră. Și acest lucru nu este lipsit de motiv, deoarece această cultură crește bine în țara noastră și oferă o recoltă minunată. Dar atunci când plantați măr, apare întrebarea, ce soiuri de măr alegeți. De fapt, există câteva sute de soiuri, dar în practică vă puteți limita la o listă mult mai mică.

În primul rând, atunci când alegeți copacii, trebuie să știți că sunt coacere timpurie (recoltare în 3-5 ani), coacere la mijloc (recoltare în 6-8 ani), coacere târzie (recoltare în 9-14 ani). Și atunci trebuie să decideți când doriți să culegeți mere, la ce oră.

Soiurile timpurii sunt primele care dau roade. Puteți alege umplutura albă sau pere. Primele se coc la sfârșitul lunii iulie și nu ar trebui să le supraexpuneți, deoarece tot gustul se va pierde. Pere, pe de altă parte, are fructe mult mai mici și un gust dulce și acru. Ambele soiuri tolerează bine iarna.

Soiurile de vară includ: papirovka, lungwort și măr popular. Hârtia este foarte frecventă în țara noastră, dar plămica este un măr mai gustos și tolerează mai bine iarna. Marul popular are un gust dulce și acru și tolerează foarte bine iarna.

Și, în cele din urmă, cele mai populare soiuri, adică cele de iarnă. Ei sunt cei care durează cel mai mult și ne încântă ochii iarna. Aceste soiuri includ: bunica, octombrie, Antonovka și chellini. Antonovka este cel mai răspândit soi din regiunea noastră. Există mai multe varietăți ale acestuia. Merele sunt bune ca aromă și mărime.

Granny's și Oktyabrenok au un gust dulce și acru foarte plăcut, iar chellini are un gust dulce de vin. Majoritatea soiurilor de iarnă iarnă bine. Mult noroc alegând un măr varietal și o recoltă mare.

Categorie:Grădină

La dacha mea, Octobristul a adus anul trecut prima recoltă. În pivniță, merele zăceau liniștite în rumeguș până la primăvară, din acesta din urmă, pe 8 martie, soția a gătit o plăcintă. Și în acest an recolta este bună, mâncăm mere, viguroși. Chiar și puțin mai dulce decât oțelul, nu la fel de acru ca toamna.