Înțelegerea modului de a semăna lobelia

Cum să semeni lobelia? Această întrebare este adresată de toți cultivatorii care doresc să obțină acest nor violet pe parcela sau balconul lor de grădină. În același timp, gândindu-se la cum să semene lobelia, majoritatea începătorilor se tem să se ocupe de răsaduri, citând faptul că răsadurile minuscule care germinează din semințe extrem de mici le vor da multe probleme. Într-adevăr, vor exista încă unele dificultăți în cultivarea acestei plante, dar ele nu sunt în niciun caz atât de mari.

Când ar trebui să începi să semeni o plantă? Acest lucru se poate face în a doua jumătate a iernii. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că această perioadă se caracterizează printr-o cantitate mică de lumină solară, ceea ce înseamnă că răsadurile vor avea nevoie de iluminare suplimentară în orice caz. Dacă decideți să cultivați lobelia în aer liber, semănați materialul săditor la sfârșitul lunii martie - aprilie. În acest caz, înflorirea ei va începe puțin mai târziu.

De asemenea, este important să alegeți un recipient potrivit pentru plantare, precum și un sol în care florile să fie confortabile. Cel mai bine este să folosiți tăvi de spumă mici și puțin adânci (puiul și produsele din carne sunt ambalate în astfel de recipiente în supermarketuri), umplându-le cu sol ușor și respirabil format dintr-un amestec de nisip, sol obișnuit de grădină și vermiculit. Pentru a semăna semințe foarte mici relativ uniform, tot materialul de plantare trebuie împărțit în grămezi aproximativ egale, iar solul din tavă trebuie tăiat în pătrate egale. Apoi, doar semănați o grămadă pentru fiecare zonă. În acest caz, semințele sunt turnate nu direct pe solul compactat și umezit cu apă Epin, ci pe un strat mic de zăpadă turnat deasupra acestuia.

Categorie:Aterizare | Lobelia