Cultivarea corectă a coreopsisului

Coreopsisul în creștere nu va fi dificil dacă urmați o serie de cerințe simple, dar importante. Deci, este obișnuit să se facă distincția între plantele anuale și perene.

Coreopsia perenă este reprezentată de flori pitice și înalte, care se disting prin rezistența la îngheț, nepretenția și rezistența la secetă.

Deci, coreopsisul lanceolat, care înflorește pe tot parcursul verii, cu inflorescențe galbene strălucitoare, preferă solul fertil ușor. Evitați umezeala stagnantă care provoacă putrezirea rădăcinii.

Dacă vara este prea caldă, coreopsisul cu flori mari are nevoie de udare regulată. Apropo, acest soi înflorește până la prima vreme rece de toamnă, dar pentru o înflorire abundentă este necesară respectarea strictă a regimului de apă.

În toamnă, coreopsisul învârtit este tăiat la rădăcină. Planta se propagă prin semințe, care sunt plantate în teren deschis sau pentru răsaduri. De asemenea, coreopsisul lanceolat poate fi cultivat prin propagare vegetativă. Pentru a face acest lucru, trebuie să împărțiți tufișurile în toamnă sau primăvară.

Coreopsis, a cărui fotografie admiră prin frumusețea și pestrițul său, crește bine dacă se aplică îngrășăminte suplimentare. Datorită pansamentului superior, florile sunt saturate cu substanțe nutritive. În plus, crește rezistența plantei la dăunători și boli.

Înainte de înflorire, coreopsis are nevoie de îngrășăminte organice. În restul timpului, puteți aplica un complex de îngrășăminte minerale.

Astfel, floarea nu necesită mult timp liber și efort, iar după un timp scurt vă veți bucura de eleganța ei.