Pere măcinat sau anghinare din Ierusalim

Anghinarea de Ierusalim a apărut în Rusia relativ recent, cu doar 400 de ani în urmă. El a venit la noi din America de Nord, unde este încă găsit în sălbăticie. În Rusia, se cultivă doar ca cultură furajeră, alimentară și industrială. Mai cunoscut sub numele de „pere de pământ” și „anghinare din Ierusalim”. Uneori, anghinarea de Ierusalim a fost confundată cu cartofii, având în vedere unul dintre soiuri.

Ierbă perenă. Se referă la tipul de plante tuberoase din genul Floarea soarelui din familia Astrovye. Înălțimea sa poate ajunge la doi metri. Are un sistem radicular puternic pe care se dezvoltă tuberculii.

Compoziția chimică a anghinarei de Ierusalim este similară cu cea a cartofilor. Proprietățile nutriționale și complexul vitamino-mineral conținut într-o pere de pământ sunt de multe ori superioare celor ale legumelor. Conținutul de zahăr din anghinarea de Ierusalim depinde de timpul de recoltare al plantei.

În lume există aproximativ 300 de specii și hibrizi diferiți ai perei de pământ. Ele diferă prin mărimea și numărul tuberculilor, vegetația și decorativitatea. Soiuri mai populare în Rusia: roșu, alb, interes, Skorospelka, Nakhodka, Patat, Vadim, Leningradsky, nord-caucazian, Maikop și interes.

Condițiile pentru cultivarea anghinarei de Ierusalim sunt în multe feluri similare cu cultivarea cartofilor. Nu este pretențios și rezistent la iarnă, fotofil și tolerează bine seceta. Crește în sudul și centrul Rusiei. Propagat de tuberculi. Semințele din banda de mijloc și din nord nu încolțesc.

Orice sol este potrivit, dar solurile argiloase și argiloase nisipoase, cu umiditate bună, sunt de preferat. Doar solurile puternic acide, saline, prea umede, nu vor funcționa. O pere de pământ iubește îngrășămintele minerale și humusul.

Cea mai importantă valoare a anghinarei din Ierusalim este tuberculii. Sunt folosite pentru hrana oamenilor și pentru hrana animalelor. Se mănâncă crude și prăjite. Cel mai bine se păstrează în pământ. Tuberculii săpați nu sunt depozitați mult timp. Anghinarea din Ierusalim rămâne până la -40 ° C.

Făina amestecată, silozul, fânul și făina de iarbă sunt fabricate din masă verde. Tulpinile produc suc care este folosit pentru a face melasă. Anghinarea de Ierusalim poate fi cultivată ca plantă ornamentală pentru a crea garduri vii.