Cum se transplantează corect o violetă. Nuanțe și metode

Pentru o bună creștere și înflorire a violetelor de acasă, au nevoie de un transplant anual într-un vas nou. Dar cum să transplantăm corect o violetă? Să ne gândim la unele dintre nuanțele acestui proces.

Momentul cel mai potrivit pentru aceasta este primăvara și toamna.

Este de preferat să transplantați o violetă într-o oală din plastic, deoarece în ea, în comparație cu o oală de pământ, solul se usucă mult mai încet. În plus, când frunzele inferioare ale violetei intră în contact cu vasul de lut, acestea se ofilesc și se deteriorează.

Diametrul vasului crește cu fiecare transplant, dar diametrul plantei ar trebui să îl depășească de 3 ori. Nu ar trebui să utilizați vase mari în aceste scopuri (mai mult de 10 cm în diametru), deoarece acest lucru va avea un efect negativ asupra înfloririi violetelor.

În ceea ce privește o floare crescută, puteți merge în două moduri:
  • întineresc, pentru care trebuie să tăiați și să rădăcinați cele mai mari și mai puternice frunze;
  • tăiați rădăcinile și așezați-le înapoi sau într-un alt vas de aceeași dimensiune. Utilizarea unei oale vechi necesită spălarea și curățarea acesteia.
Violetele sunt cele mai potrivite pentru solurile ușoare și libere, caracterizate prin umiditate ridicată și permeabilitate la aer. Cea mai simplă opțiune ar fi utilizarea terenului de grădină cu adăugarea de nisip și turbă.

Există diferite moduri de a transplanta în mod corespunzător o violetă, luați în considerare unele dintre ele:

  • prin transbordare. Metoda este aplicabilă plantelor tinere sau atunci când este necesar un transplant urgent de violete înflorite. În acest caz, extragerea violetelor din vechea oală se realizează cu conservarea completă a pământului. Primul strat din noua oală trebuie să fie de drenaj, apoi se toarnă puțin pământ, apoi se pune un bulgăre de pământ în centrul vasului, în care se află rădăcinile florii transplantate. După aceea, golurile dintre pământul și pereții oalei sunt umplute, solul este turnat de sus;
  • prin înlocuirea completă a solului. Se aplică violetelor adulte cu tulpini goale sau când acestea se ofilesc. Cu această metodă, după îndepărtarea cu grijă a plantei din ghiveci din rădăcini, este necesar să se scuture pământul, să se îndepărteze frunzele inferioare ofilite împreună cu pedunculii și, după examinarea rădăcinilor, puteți scăpa de vechiul și putredul cele. În noua oală, drenajul este, de asemenea, plasat mai întâi, apoi niște sol proaspăt, pe care sunt așezate rădăcinile violetei, iar cantitatea necesară de sol este turnată deasupra, astfel încât să ajungă la nivelul frunzelor inferioare.
 
Avatar utilizator Casnică

Folosesc ghivece cu diametrul de 15 cm, violetele înfloresc abundent și cresc până la dimensiuni gigantice, iar în ghivece mici nu cresc și înfloresc mai rar.

Avatarul Natasha

Da, chiar știi, o oală de plastic este mai bună. Aveam două violete crescând în ghivece de lut, iar frunzele inferioare se uscau constant. Și când au fost transplantate în ghivece de plastic, florile au devenit mult mai frumoase și mai sănătoase.

Avatar utilizator Lima

Nu transplantez violete, ci întineresc când plantele vechi cresc puternic. Am tăiat frunzele inferioare, am tăiat rădăcinile, las vârful cu mai multe frunze și sub tulpină lung de aproximativ 1-2 cm, îl pun în apă. Pe măsură ce prinde rădăcini, îl plantez în pământ și obțin o violetă tânără.