Cum să plantați porumbul corect

Porumbul este foarte sensibil la căldură și, prin urmare, poate crește numai pe soluri fertile umede. Poate fi cultivat și în grădină. Pentru a face acest lucru, este necesar să luați nu un loc umbros, ci un loc cald sub el, care este bine protejat de vânt. Predecesorii acestei plante pot fi castraveții, cartofii, varza, roșiile, mazărea. De asemenea, porumbul este plantat după dovlecei, dovlecei.

La o astfel de întrebare, cum să plantați porumbul cel mai corect, răspunsul este simplu. Pământul trebuie să fie bogat în diferiți nutrienți. Sol cald - suficient de bogat în calciu și arabil, orizont puternic. O astfel de plantă nu are cerințe speciale pentru umiditate. Acest lucru se datorează în principal faptului că formează un sistem radicular profund penetrant.

Când la o adâncime temperatura pământului pentru însămânțare a ajuns la 8 - 10 grade și pericolul înghețului a trecut complet, porumbul este semănat. Cea mai bună temperatură pentru dezvoltare și creștere este considerată a fi de la 17 la 24 C. Pentru răsadurile tinere, înghețurile până la -3 nu sunt periculoase.
Schema standard pentru plantarea porumbului este următoarea: 60 x 30 cm. 3-4 boabe plasate în fiecare cuib sunt coborâte la o adâncime de 3-4 cm. Și atunci când apar adunări, este necesar să se efectueze un proces de subțiere și să se lase o singură plantă întreagă în cuib.

Este important să știi să plantezi porumb pentru a obține o recoltă bună. O astfel de plantă este foarte sensibilă la îngrășămintele minerale și organice. În timpul înfloririi și formării urechilor, sunt necesari cei mai mulți nutrienți.

Astfel, urmând reguli simple, oricine poate cultiva porumb.

Categorie:Creştere | Porumb