Cum să plantați semințe de petunie? Ghid de inițiere rapidă

Știind cum să plantați semințe de petunie, puteți decora paturi de flori cu aceste flori extrem de frumoase, luxuriante și strălucitoare, puteți aranja borduri sau chiar să amenajați o adevărată grădină pe balcon sau chiar pe pervaz. Deci, să încercăm să ne dăm seama cum să plantăm semințe de petunie.

De ce avem nevoie? În primul rând, semințele plantei în sine (apropo, un număr mare de semințe din pachet nu este în niciun caz un indicator al faptului că materialul de plantare este de înaltă calitate, ci dimpotrivă sugerează că plantele cultivate vor fi departe de standardele soiului). De asemenea, veți avea nevoie de un amestec ușor de sol, de preferință turbă cu adăugarea unei cantități mici de perlit, precum și de o sticlă de pulverizare cu apă și un castron cu găuri în partea de jos. Este foarte convenabil să folosiți recipiente de plastic pentru tort cu capac pentru plantare, după ce ați făcut anterior găuri mici în ele.

Solul trebuie turnat într-un vas și irigat bine cu o sticlă de pulverizare. Semințele de petunie sunt extrem de mici, așa că, pentru a le semăna cel puțin oarecum uniform, ar trebui să utilizați următoarea tehnică: împărțiți suprafața solului în pătrate mici, iar semințele în mână de aceeași dimensiune și semănați o mână pe pătrat. Este foarte important să subliniem că semințele de petunie după însămânțare în niciun caz nu trebuie stropite cu pământ. După plantare, vasul trebuie acoperit cu sticlă sau celofan (dacă ați folosit un recipient cu capac, închideți-l) și trimis la baterie. Dacă radiatorul este prea fierbinte, este mai bine să așezați recipientul pe un pervaz din plastic, care se încălzește și el.

Categorie:Aterizare | Petunie
Poza utilizatorului Anna

Iubesc petunia! Miroase atât de bine! Și atât de inteligent! Dar aproape niciodată nu am reușit să cresc răsaduri din semințe, a trebuit să le cumpăr tot timpul. Dar acum voi ști cum să o fac corect. Mulțumesc!