Cum să germine hrisca

Hrișca ocupă pe bună dreptate o poziție de lider în ceea ce privește rata de germinare și utilitatea dintre toate cerealele. Conține zinc, magneziu, fier, potasiu, vitamine din grupul B, precum și E și C. Și aceasta nu este o listă completă de elemente utile care ne protejează sănătatea. Semințele de hrișcă capătă o mare utilitate într-o formă germinată. Cantitatea de antioxidanți crește de 2 ori, iar vitamina C de aproape 20 de ori.

Cum să germine hrisca?

Este foarte ușor să o faci acasă. Pentru aceasta trebuie să luați:

  • hrișcă verde decojită;
  • recipient cu capac;
  • apă curată.

Semințele de hrișcă trebuie clătite cu atenție sub apă curentă și plasate într-un recipient pregătit. Se toarnă apă în raportul ¼, unde 4 părți este apă. Lăsați semințele timp de 3 ore. Atenţie! Semințele tind să se umfle rapid; dacă sunt lăsate în apă mai mult timp, se poate forma mucus. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci hrișca trebuie spălată din nou cu apă. Dacă semințele sunt lăsate în apă pentru o lungă perioadă de timp, se pot fermenta și deteriora.

După 2-3 ore, trebuie să scurgeți apa și să distribuiți uniform hrișca de-a lungul fundului recipientului. Acoperiți-l cu un capac, dar astfel încât fluxul de aer să nu se oprească. După aceea, ar trebui să lăsați semințele într-un loc întunecos timp de 13-20 de ore. În acest timp, clocesc. Lungimea varza trebuie să ajungă la 1-2 cm. Varza atinge dimensiunea optimă în 1-2 zile.

Puteți mânca hrișcă verde încolțită ca fel de mâncare independent sau sub formă de salate. Semințele pot fi sărate și unse, folosite ca agent de îngroșare în supe și sosuri și chiar adăugate la dulciuri.

Notă! Nu trebuie să vă puneți întrebarea „cum să germinați hrișca”, ci pur și simplu folosiți-o crudă. Și amintiți-vă, numai hrișca verde decojită este potrivită pentru germinare.

Categorie:Semințe | Semințe | Hrişcă