Cele mai populare soiuri de dovleac

Dovleacul este o cultură de grădină care este foarte populară aproape în întreaga lume, sau cel puțin în acea parte a acesteia în care există condiții favorabile pentru cultivarea acestei plante minunate. Fructele de dovleac au câștigat o astfel de dragoste nu numai datorită gustului lor excelent și a unui număr mare de feluri de mâncare diferite care pot fi preparate din acesta, ci și datorită metodei lor destul de simple de creștere și termenului de valabilitate lung.

Toate soiurile de dovleac sunt extrem de utile pentru corpul uman. Acestea conțin o cantitate imensă de vitamine, iar atunci când sunt consumate regulat, dovleacul are un efect de vindecare destul de puternic. Dovleacul se păstrează mult timp și cu o depozitare adecvată devine doar mai sănătos și mai gustos. De aceea dovleacul este foarte des recoltat pentru iarnă.

Dacă vorbim despre ce soiuri de dovleac sunt cele mai populare, atunci unul dintre cele mai delicioase, poate, poate fi numit dovleac de nucă. Este adevărat, cultivarea sa necesită multă lumină și căldură, așa că prinde rădăcini cel mai bine din toate regiunile sudice.

Cei care doresc să planteze un dovleac cu coacere timpurie își îndreaptă cel mai adesea atenția asupra soiurilor de dovleac precum Gribovskaya Bush și Healing. Dintre soiurile de maturare târzie care sunt cultivate pentru a crea stocuri mari de dovleac, care vor dura până în primăvară, sunt populare soiurile de dovleac precum Gribovskaya Zimnaya și Slavuta.

Există și multe alte soiuri, fiecare dintre ele fiind bun în felul său, așa că alegerea soiurilor de dovleac pentru plantare este cel mai bine pe baza condițiilor în care vor fi cultivate.
 

Categorie:Grădină | Dovleac
Avatar Foxi

Personal, plantez atât soiuri de maturare timpurie cât și târzie, astfel încât să pot mânca dovleac la începutul sezonului și în timpul iernii.

Avatar utilizator Wika

În fiecare an cultivăm dovleac în grădina noastră. Adevărat, plantăm soiul pe care trebuie să-l avem, cu toate acestea, nu am rămas niciodată fără o recoltă bună. Îmi place foarte mult că dovleacul este perfect depozitat pe tot parcursul iernii și nu trebuie să depuneți eforturi speciale pentru asta.

Avatar utilizator Alexey Bukatin

Eu și soția mea plantăm un dovleac nu rotund, ci alungit, parcă din două jumătăți. Arată ca un ulcior. Semințele ei sunt mici, dar ea însăși este dulce. Terciurile sunt delicioase.

Dar ce zici de Butter Puff? Oferă cea mai bună recoltă din țara noastră.