Petele albe pe frunzele violete - ce să faci?

Dacă observați că pe frunzele violetei au apărut pete albe, atunci trebuie să luați măsurile adecvate. Mai mult, va trebui să tratați nu numai violeta, ci să luați și măsuri preventive importante, astfel încât restul plantelor de interior să nu se îmbolnăvească de mucegai. Da, va fi vorba despre ea, deoarece făinarea arată un pic ca mucegaiul alb în aparență.

Boli ale violetelor

Pentru a combate făinarea, trebuie să utilizați un fungicid precum Topaz. Deoarece aceste boli ale violetelor se răspândesc foarte repede, trebuie luate măsuri imediat, dar corect. Este necesar să se aplice produsul nu numai bolnavilor, ci și frunzelor sănătoase. Este recomandabil să re-procesați în 5-7 zile, ca să spunem așa, pentru a consolida rezultatul.

După cum puteți vedea, creșterea violetelor poate fi uneori însoțită de probleme atât de mici, dar dacă reacționați la timp, situația este destul de corectabilă. Apropo, pentru a proteja violetele de interior de putregai și boli fungice, înainte de plantare, udați solul cu o soluție specială de Fitosporin, care este vândută sub formă de pastă în florării.

Amintiți-vă, este important să evitați o greșeală fatală atunci când vă confruntați cu făinarea. După pulverizarea cu Topaz, nu puneți flori la soare sau sub lămpi fito, deoarece din cauza unei asemenea neglijențe, planta dvs. poate provoca arsuri grave.

Astfel, aspectul violetei dvs. depinde doar de dvs. și, prin urmare, trebuie să îi monitorizați cu atenție starea de sănătate pentru a preveni complicațiile și moartea plantei datorită acțiunilor întreprinse în timp.