Zmeura Hercule vă va încânta cu fructe de padure mari

Una dintre varietățile remontante remarcabile de zmeură, adică cele capabile să dea roade pentru o perioadă lungă de timp, este zmeura Hercules. Crește sub formă de tufișuri, care au o înălțime medie și nu diferă în mod deosebit de răspândire și, prin urmare, nu este nevoie de jartiera lor.

Această cultură dă roade de culoare rubinie în formă de con trunchiat, de dimensiuni mari și foarte mari (greutatea medie este de 6-10 grame, și uneori chiar 10-15). Fructele se caracterizează printr-o consistență densă, au un gust dulce și acru. Boabele se coc în ultima decadă a lunii august, după care tufișurile dau roade până la debutul înghețului.

Acest soi se caracterizează printr-o serie de avantaje, și anume:
  • este nepretențios pentru condițiile de creștere și nu necesită îngrijire complexă;
  • foarte rezistent la boli și dăunători;
  • diferă în ceea ce privește toleranța bună la temperatură, cu un semn minus în sezonul de iarnă;
  • oferă o recoltă excelentă (mai mult de 3 kg de fructe pot fi obținute dintr-un tufiș, din care o treime este deja în toamnă);
  • fructele pot fi consumate proaspete pentru o lungă perioadă de timp;
  • boabele sunt rezistente la deteriorarea viermilor, în special datorită maturării lor târzii.
O trăsătură distinctivă a acestui soi este că plantele, odată cu plantarea în sezonul curent, încep și ele să dea roade imediat. Această boabă este ușor de înmulțit datorită cantității mari de creștere excesivă dată de tufișuri. Îngrijirea acestuia implică mulcirea solului și fertilizarea, inclusiv foliară.

Raspberry Hercules este perfect pentru utilizare atât ca desert, cât și pentru congelare, conservare, gem de gătit și compoturi. Putem spune că este universal. În plus, nu se teme de transportul pe distanțe lungi.

Trebuie avut în vedere doar faptul că boabele acestui soi preferă să crească în zone generos iluminate de soare, deoarece trebuie să primească suficientă lumină solară.
Avatar utilizator Marianna00

Această varietate specială de zmeură crește în dacha mamei mele - gustul preferat al copilăriei. Boabele sunt mari și foarte frumoase, ca în imagine, așa că le folosim adesea pentru a decora deserturi și prăjituri. Gustul nu este mega-tânăr, ci cu aciditate, dar mie îmi plac acestea.