Spitz este un tip de varză albă

 

Varza este o legumă populară pentru cultivarea și prepararea unei varietăți de feluri de mâncare. Varza albă are destul de multe tipuri, de exemplu, există varză Spitz, care este mult mai slabă și mai moale decât varza albă simplă, este potrivită pentru orice fel de mâncare, dar principalul dezavantaj al unei astfel de varză este prețul și îl cultivăm foarte mult rareori. Nu trebuie să vă lăsați condus de modă și părerea că ceea ce este mai scump este mai bun, de fapt, varza Spitz nu depășește varza albă simplă în proprietăți utile, dar aceasta din urmă este ușor de cultivat în grădina dvs.

Pentru a crește o recoltă bună de varză, este mai bine să pregătiți solul pentru aceasta în toamnă: dezgropați-o, astfel încât să rămână multe nereguli, care vor ajuta solul să absoarbă mai bine apa topită în primăvară. Primăvara, când solul nu este încă complet uscat, trebuie nivelat cu greblă și lăsat să se încălzească, îndepărtând buruienile germinate. Este mai bine să crești varză prin răsaduri, care trebuie aruncate în găuri pregătite, care pot găzdui cu ușurință rădăcinile răsadurilor. În paralel cu prelucrarea de primăvară, trebuie aplicate îngrășăminte, de preferință organice.

Semințele pentru răsaduri încep să fie semănate în martie, în funcție de rata de maturare a soiului, semințele sunt plasate în sol umed într-o ceașcă la o adâncime de cel puțin un centimetru și acoperite cu un film, astfel încât solul să rămână umed, după apariția răsadurilor, filmul este îndepărtat. Plantele trebuie să fie ventilate, udate și monitorizate, astfel încât să nu fie limitate de primirea luminii și să nu se întindă.

Pentru plantare, răsadurile sunt gata ca:

  • la soiurile timpurii, are cinci până la șapte frunze, 20 cm înălțime;
  • în soiurile mijlocii și târzii, are patru până la șase frunze, de aproximativ 20 cm înălțime.

Este necesar să plantați răsaduri pe timp înnorat sau când soarele își pierde puterea, adică în a doua jumătate a zilei, până la primele frunze adevărate, dar nu puteți acoperi punctul de germinare al frunzelor în sine cu pământ, apă bine .

Varza ar trebui să crească pe sol umed, nu ar trebui să se lase să se usuce și acel sol prea umed duce la boli, hrănirea se face de două ori, împreună cu udarea.

Categorie:Legume | varza alba