Decor frumos de grădină - viburnum roșu util

Proprietățile vindecătoare ale multor plante îi fac pe mulți grădinari amatori și pur și simplu proprietari de curți să le crească în grădinile lor. Roșul Kalina este cunoscut de mult timp pentru fructele sale vindecătoare, care sunt cele mai des utilizate pentru tratarea răcelilor. Dar viburnul roșu este renumit nu numai pentru această calitate vindecătoare.

Viburnum nu este un copac, ci un arbust destul de înalt, care este de dorit să fie plantat în colțurile umbrite ale grădinii, în sol bine umezit. În mod ideal, un loc în spatele casei este potrivit pentru viburnum, unde soarele va încălzi planta numai în anumite momente ale zilei, de exemplu, dimineața sau seara. Nu se recomandă ascunderea completă a viburnului la umbră, deoarece fructele sale necesită o culoare însorită pentru turnarea cu suc de vindecare și o culoare roșie.

Viburnul roșu înflorește foarte frumos, astfel încât în ​​primăvară va deveni un adevărat decor al grădinii, iar în toamnă fructele sale roșii strălucitoare vor adăuga și mai multă culoare și contrast cu dispoziția toamnei.

La plecare, viburnul nu este deloc capricios. Tot ce are nevoie este curățarea regulată a buruienilor din jurul copacului, slăbirea solului din apropiere și udarea moderată în timpul verilor uscate. Dacă ploile naturale sunt frecvente, atunci viburnul nu are nevoie de udare suplimentară. Orice alți copaci pot fi plantați în vecinătatea viburnului, dar nu prea aproape, deoarece viburnul are nevoie pur și simplu de spațiu.

Roșu viburnum este valoros nu numai pentru fructele de padure, ci și pentru flori, scoarță, ramuri și chiar frunze. Ceaiuri, decocturi, infuzii sunt preparate din ele, care sunt folosite pentru tratarea diferitelor boli.

Categorie:Grădină | Viburnum
Avatar utilizator Wika

Roșu Viburnum nu numai că va decora grădina cu florile și fructele sale, dar va permite, de exemplu, să se aprovizioneze cu fructe de pădure uscate pentru iarnă, din care iarna va fi posibil să pregătiți compot și să extrageți din acesta vitamine atât de mari. necesar pentru toată lumea.

Avatarul lui Elya1

Avem și viburnum în grădina noastră. Odată ajuns în pădure am dat peste un mic tufiș de viburn și erau multe ramuri. În toamnă, am luat un lăstar și l-am plantat în grădină, a început să crească activ cu noi. Am decis să formez un tufiș în formă de minge - am lăsat două trunchiuri principale și am format o minge în partea de sus - a ieșit frumos.