Wick udând violete

Într-un palet sau sub frunze - așa se udă toți iubitorii de începători ai violetelor, dar în timp, această metodă de udare nu aduce rezultate foarte bune: violetele fie se ofilesc din lipsa de umiditate, fie rădăcinile lor putrezesc dintr-un exces de umiditate. . Prin urmare, mulți trec la udarea fitilă a violetelor.

Ce este irigarea fitilului?

Aceasta este o metodă de irigare care se bazează pe utilizarea unui fitil - un cordon prin care umezeala intră și intră în substrat. De îndată ce se usucă, umezeala este trasă din nou, astfel încât planta primește apă în cantitatea necesară pentru viața sa confortabilă.

Avantajele violetului de udare a fitilului

  • plantele nu prezintă stres datorită udării abundente sau lipsei de umiditate;
  • îngrijirea violetelor devine mult mai ușoară - nu este necesar să verificați dacă este necesar să udați planta și să calculați cantitatea necesară de apă;
  • substratul este întotdeauna umezit uniform cu un fitil;
  • violetele pot fi lăsate în siguranță „singure acasă” și pot pleca într-o vacanță lungă în timpul vacanței;
  • tufișurile violete rămân mici și nu necesită ghivece mari, deoarece își dedică toată puterea înfloririi și nu dezvoltării frunzelor;
  • violetele, care trăiesc în condiții confortabile, încep să înflorească mult mai devreme și mai magnific.

Care ar trebui să fie fitilul?

Pentru fitil, este necesar să alegeți un material sintetic care are proprietăți capilare (este bine udat).
Fitilul are aproximativ 20 cm lungime și jumătate de centimetru grosime.
Culoarea fitilului nu contează, dar nu ar trebui să coloreze apa.
Principalul lucru este distanța dintre nivelul apei și fund, fitilul trebuie să atingă întotdeauna soluția, dar fundul oalei trebuie să rămână uscat.

Categorie:Udare | violet
Avatar utilizator Vasilisa Andreevna

Îl ud în mod vechi, de dedesubt, astfel încât apa să nu ajungă pe ovare și frunze. Violetele cresc și înfloresc. Metoda descrisă, desigur, este bună, dar sunt deja foarte obișnuit cu a mea, nu am de gând să o schimb.