Paturile de flori Petunia și cultivarea ei

Paturile de flori Petunia arată întotdeauna atractiv. Nu degeaba această floare este considerată una dintre cele mai populare în designul peisajului. Caracteristicile distinctive ale petuniei sunt că este rezistent la secetă, dar cu o absență îndelungată a umidității care intră, are nevoie de udare.

Dar trebuie să aveți grijă la udare, deoarece planta nu tolerează apa stagnantă. Prin urmare, petunia în aer liber ar trebui cultivată exclusiv pe soluri ușoare. Multe depind și de soiurile de petunie pe care le alegeți. Faptul este că formele cu flori mari ale plantei sunt cele mai exigente în ceea ce privește condițiile nutriționale, umezeala și căldura.

Petunii în creștere

Îngrijirea petuniei va fi goală dacă nu hrăniți această floare. De aceasta depinde abundența și durata înfloririi. Prima hrănire se efectuează la o săptămână după plantare și până în august, cu respectarea unui interval de 10 zile.

Încercați să acordați preferință pansamentelor complexe în care predomină potasiul. Din petunia „organică” precum infuzia de mullein. Dacă preferați petunia în ghivece, atunci trebuie să pregătiți corect amestecul de sol, care ar trebui să includă humus, turbă, nisip, teren cu frunze și gazon. Principalul lucru este că obțineți un sol slăbit care consumă umezeală. Dacă are aciditate ridicată, atunci trebuie să adăugați var. Când creșteți petuniile în containere sau cutii, este imperativ să le umpleți cu drenaj (lut expandat sau pietriș).

Pentru a menține efectul decorativ al plantei, îndepărtați acele flori care s-au ofilit deja.

Categorie:Flori | Petunie