Îmbrăcămintea superioară a răsadurilor de petunie

Petunia este o plantă anuală cu flori care este una dintre cele mai populare flori printre grădinari din țara noastră. A câștigat o imensă popularitate și dragoste pentru cultivatorii de flori datorită aspectului ei frumos, unei varietăți imense de tipuri și culori de flori, precum și unei perioade de înflorire foarte lungi. În plus, petunia este o plantă foarte nepretențioasă care se adaptează perfect condițiilor de cultivare și solului.

Creșterea petuniilor nu necesită prea mult efort. Se cultivă din răsaduri care sunt însămânțate la începutul primăverii sau la sfârșitul iernii, precum și din semințe care sunt însămânțate în sol deschis în luna mai, când amenințarea cu îngheț este minimă. Desigur, cel mai eficient și mai fiabil mod este să crești cu răsaduri.

Răsadurile sunt semănate în containere speciale la sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie. Hrănirea răsadurilor de petunie începe la aproximativ o săptămână după încolțirea plantelor. Până la acel moment, se recomandă să le pulverizați cu o soluție slabă de permanganat de potasiu o dată, sau de preferință de două ori pe zi.

Hrănirea răsadurilor de petunie începe cu îngrășăminte minerale solubile în apă, care trebuie pulverizate sau udate. Apoi, ar trebui să monitorizați cu atenție starea răsadurilor și, dacă acestea încolțesc prea încet, atunci hrănirea răsadurilor de petunii cu ajutorul stimulanților speciali de creștere nu va interfera.

Când creșteți răsaduri de petunie, trebuie să ne amintim că această plantă nu tolerează umiditatea ridicată, prin urmare, este necesară udarea moderată, deși nici solul nu poate fi uscat.
 

Categorie:Flori | Petunie